Lose Trigger for my map

Do you need World Editor help? Ask here!
Before making a new topic:
First, check if your question has already been answered in the Tutorials section.
If you didn't find a solution, use the search function.
If searching didn't help either, you can make a new topic.

Topic title & content:
You must use a descriptive title. (Help plz is not good) (Need help with Dialog buttons is good)
Go into much detail when posting. You should post attachments. Like screenshots of the problem, the map you are making, replays of the error. Or you could even make a screencast (video) of your problem and upload it here.

Spelling:
Grammar seems to be a serious problem amongst teenagers, so use a spell checker or you will get no love.
Read your posts twice, before pressing the reply button.
And do not use profanity. Chatspeak (y r u nub) and Leetspeak (1 C4N S33 H4X) are not welcome here either.

Only World Editor related questions are allowed here!
(Click for Battle.net help) (Click for World Editor help)

Re: Lose Trigger for my map

New postby eenan on Thu Aug 14, 2008 4:35 pm

Okay used the fix where i just replace h00v with h004 thx. . .and please look at the post above your last one :)
The King: PREPARE FOR THE SEIGE!
Cale'anon:Have you seen a little girl-
Prince: I'm Afraid now is not the time to indulge in your desires, brother.
Cale'anon: No, i'm not-
Prince: You are an amusingly odd fellow, Cale'anon, my hope that the vulii kill you swiftly before remvoing your skin.
Cale'anon:WORST
---------------------PORTAL
-------------------------------EVER!!!!!!
User avatar
eenan
 
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 9:43 pm
Location: Texas,USA
Realm: US East
Account: eenan

Re: Lose Trigger for my map

New postby 3ICE on Thu Aug 14, 2008 4:38 pm

So you meant t_tri u lose Copy Copy Copy 2 Copy Copy Copy 2 Copy CopyI see no problems with it.
ImageImageImageImageImage
Image
ImageImage
User avatar
3ICE
Admin
 
Posts: 2326
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:34 pm
Location: Hungary
Realm: US East
Account: 3ICE
Clan: 3ICE

Re: Lose Trigger for my map

New postby eenan on Thu Aug 14, 2008 4:39 pm

Yes i did thank you. . . to tell the truth i assumed it was wrong. . . Never tested because ive never really won with the new triggers(as humans). . . xD


Edit:
So i suppose this is resovled now :) Thank you very mutch you earned your Place on credits ^.^
The King: PREPARE FOR THE SEIGE!
Cale'anon:Have you seen a little girl-
Prince: I'm Afraid now is not the time to indulge in your desires, brother.
Cale'anon: No, i'm not-
Prince: You are an amusingly odd fellow, Cale'anon, my hope that the vulii kill you swiftly before remvoing your skin.
Cale'anon:WORST
---------------------PORTAL
-------------------------------EVER!!!!!!
User avatar
eenan
 
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 9:43 pm
Location: Texas,USA
Realm: US East
Account: eenan

Re: Lose Trigger for my map

New postby 3ICE on Thu Aug 14, 2008 4:46 pm

No problem. I will leave this thread open if you encounter more errors, just ask. I'm always here. (Except when not :P)

EDIT: The map definitely looks fun and promising. But a lot of tidying could be done to it :P I mean the crazy memory leaks which will lag the game after 10 minutes)
ImageImageImageImageImage
Image
ImageImage
User avatar
3ICE
Admin
 
Posts: 2326
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:34 pm
Location: Hungary
Realm: US East
Account: 3ICE
Clan: 3ICE

Re: Lose Trigger for my map

New postby eenan on Thu Aug 14, 2008 4:50 pm

LOL. Please Tell me what Triggers are leaking. For one i dont know how to stop them and second i DO know what they are i just dont know what triggers would be "leaking". . . . in other words i know what they are Tecnhincaly but wouldnt know a leak if you showed me one, circled it in red, and said "this is a memmory leak." Thx for telling me. . . people complain when map first comes up sometimes about lag . . usualy its 1 out of like 12 that complain :)



EDIT:

3ICE is the BEST!!!!! =D
The King: PREPARE FOR THE SEIGE!
Cale'anon:Have you seen a little girl-
Prince: I'm Afraid now is not the time to indulge in your desires, brother.
Cale'anon: No, i'm not-
Prince: You are an amusingly odd fellow, Cale'anon, my hope that the vulii kill you swiftly before remvoing your skin.
Cale'anon:WORST
---------------------PORTAL
-------------------------------EVER!!!!!!
User avatar
eenan
 
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 9:43 pm
Location: Texas,USA
Realm: US East
Account: eenan

Re: Lose Trigger for my map

New postby eenan on Thu Aug 14, 2008 7:30 pm

Not cool .. . . i tried the trigger and it didnot work. . . this triggger if fail. .. 3ice you phaileed . . .. i hate my maps blah blah blah


Played test game with friends and i was zombies. killed one of them "killed" meaning i destroyed all there Citys and there hero. Dead message did not show and they were not kicked from game. please help.


Here is new map


Americas Zombie Wars[ICE]1.2B.w3m
(174.54 KiB) Downloaded 538 times


*CRY* WHY DO I FAIL AT TRYING!!! TRIGGER DOOMED TO NEVA WORK***!!!!
The King: PREPARE FOR THE SEIGE!
Cale'anon:Have you seen a little girl-
Prince: I'm Afraid now is not the time to indulge in your desires, brother.
Cale'anon: No, i'm not-
Prince: You are an amusingly odd fellow, Cale'anon, my hope that the vulii kill you swiftly before remvoing your skin.
Cale'anon:WORST
---------------------PORTAL
-------------------------------EVER!!!!!!
User avatar
eenan
 
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 9:43 pm
Location: Texas,USA
Realm: US East
Account: eenan

Re: Lose Trigger for my map

New postby 3ICE on Fri Aug 15, 2008 11:49 am

The trigger defeats both players at once, but only if there are zero zombie capitals on the map. If you want the zombies to be defeated separately, use two triggers, one for each zombie player.
I didn't "phail". You simply misunderstood the trigger, which isn't a big deal. Don't hate your map, its fun just needs some fixing.

For memory leaks I'm going to send you to another website, actually three:
http://www.thehelper.net/forums/showthread.php?t=27242
http://www.thehelper.net/forums/showthread.php?t=27219
http://www.jx3.net/TDG/wiki/index.php/F ... mory_Leaks
(These are basically the same thing, find the one that you like most)

--3ICE

EDIT: I did a test, confirming that the trigger doesn't work. I also found the reason why:
The Infested cities are units.
When they die, they are still units.
(But with 0 hp, thus dead units)
The trigger condition disregards HP.
It counts in the dead cities too.
So that is why the trigger didn't work.

To fix: Remove infested cities upon their death.t_eve A unit owned by dg dies.
t_eve A unit owned by brown dies.
t_co Unit type is infested city
t_act Unit - Remove (Triggering unit) from the game.


EDIT2: Also you have to wait 5 seconds or even more for the game for removing... war3 bug
So delete the condition and make an t_ifIf inside the actions.
And above that t_ifIf, put t_waiWait 5 seconds.
ImageImageImageImageImage
Image
ImageImage
User avatar
3ICE
Admin
 
Posts: 2326
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:34 pm
Location: Hungary
Realm: US East
Account: 3ICE
Clan: 3ICE

Re: Lose Trigger for my map

New postby eenan on Fri Aug 15, 2008 2:38 pm

thank you for telling me about the Zombie trigger that doesnt works. . .but what about the human one? thats the one that "phail". . .


------ Unit - A unit owned by Player 1 (Red) Dies

------ ((Number of units in (Units owned by Player 1 (Red) of type City )) Equal to 0) and ((Number of units in (Units owned by Player 1 (Red) of type Hero)) Equal to 0)

------ Game - Defeat Player 1 (Red) with the message: Dah Zombies Ate ...
------ Game - Display to (All players) the text: Red has been killed...


P.S. Sorry i wasnt clear about what i was talking about. . . I am the zombie, i killed one of the humans(destroyed there citys and his hero). And the trigger didnt work




EDIT:
t_eve Unit - A unit owned by Player 11 (Dark Green) Dies
t_eve Unit - A unit owned by Player 12 (Brown) Dies
t_co (Unit-type of (Triggering unit)) Equal to Infested City
t_act Unit - Remove (Triggering unit) from the game


Is this correct?
The King: PREPARE FOR THE SEIGE!
Cale'anon:Have you seen a little girl-
Prince: I'm Afraid now is not the time to indulge in your desires, brother.
Cale'anon: No, i'm not-
Prince: You are an amusingly odd fellow, Cale'anon, my hope that the vulii kill you swiftly before remvoing your skin.
Cale'anon:WORST
---------------------PORTAL
-------------------------------EVER!!!!!!
User avatar
eenan
 
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 9:43 pm
Location: Texas,USA
Realm: US East
Account: eenan

Re: Lose Trigger for my map

New postby 3ICE on Fri Aug 15, 2008 4:35 pm

@EDIT: Yes it is.

The lose triggers don't work, because GUI sucks :) By the way let me teach you how to debug triggers:

Disable the trigger's condition
Display the numbers we used in the condition to all players.
Example:
Game - Display to (All players) the text: (String((Number of units in (Units owned by Player 1 (Red) of type City))))
Every time red loses a unit, you will see in game how many cities red has.
If the number doesn't decrease with the number of cities you lost, you are one step closer to finding the error.
Using this debugging method, we find out that the number decreases correctly, but is higher by 1 than expected. At 0 cities, the game tells us we still have one. Why is that? Because the game is slow! We have to give warcraft about 5 seconds to rethink that number.

As for actually fixing this bug, we will use the method I posted already. Wait before checking the condition. Sadly, we have to give war3 a little bit of time before counting, so war3 can give us the true value. So remove the condition and create an If, as I said earlier:
3ICEEDIT2: Also you have to wait 5 seconds or even more for the game for removing... war3 bug
So delete the condition and make an t_ifIf inside the actions.
And above that t_ifIf, put t_waiWait 5 seconds.


I wasn't so clear, because I rushed the answer. (Other things to do came up...)

--3ICE
ImageImageImageImageImage
Image
ImageImage
User avatar
3ICE
Admin
 
Posts: 2326
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:34 pm
Location: Hungary
Realm: US East
Account: 3ICE
Clan: 3ICE

Re: Lose Trigger for my map

New postby eenan on Fri Aug 15, 2008 4:52 pm

i dont quite understand. . . so what do you mean Debug the trigger. . . after you say that it isnt going to work? ;\
The King: PREPARE FOR THE SEIGE!
Cale'anon:Have you seen a little girl-
Prince: I'm Afraid now is not the time to indulge in your desires, brother.
Cale'anon: No, i'm not-
Prince: You are an amusingly odd fellow, Cale'anon, my hope that the vulii kill you swiftly before remvoing your skin.
Cale'anon:WORST
---------------------PORTAL
-------------------------------EVER!!!!!!
User avatar
eenan
 
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 9:43 pm
Location: Texas,USA
Realm: US East
Account: eenan

PreviousNext

Return to HELP



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron